Ce zici de o cură pe bază de struguri?

Cura pe baza de struguri este extrem de populara toamna in special. Insa in ce consta mai exact aceasta monodieta? Cum functioneaza, care sunt principiile acestui regim detox pe baza de struguri? Iti raspundem noi chiar acum la toate aceste intrebari.

Veritabil program detox, mai mult decat un simplu regim, cura pe baza de struguri nu ne face sa slabim propriu-zis. Cu toate acestea, daca ne alimentam exclusiv cu struguri timp de o saptamana – doua permite intestinelor noastre sa se regenereze. Slabesti oricum dar mare atentie la efectul yoyo. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa incepi sa mananci la fel ca inainte dupa ce nu mai urmezi aceasta cura, trebuie neaparat sa adopti o alimentatie echilibrata.

In ce consta cura pe baza de struguri? O cura pe baza de struguri este o monodieta, se consuma un singur aliment, strugurele in acest caz, timp de una, doua sau chiar trei saptamani. Aceasta monodieta pe baza de struguri are drept scop detoxifierea intestinelor. Se consuma doar struguri proaspeti, intre 1-2,5 kilograme pe zi. In orice moment al zilei. Recomandarea specialistilor este aceea de a alege struguri bio pentru a ne asigura de faptul ca nu ingeram pesticide – numeroase in cazul strugurilor – si sa variem placerile optand pentru mai multe varietati de struguri.

Proprietatile strugurelui. Profita de toamna pentru a urma aceasta cura pe baza de struguri, fructul acestui sezon prin excelenta. Chiar daca este destul de dulce, strugurele are un IG rezonabil, ne permite sa nu ducem lipsa de energie si are o multime de beneficii. Contine o multime de saruri minerale, utile in special in perioada trecerii de la vara la toamna – fier, zinc, seleniu, magneziu, potasiu si o multime de vitamine precum B1, B2, B6 si C in special. Fara sa uitam de puterea antioxidanta a strugurelui datorita numerosilor polifenoli continuti de care domeniul cosmeticii profita din plin. Depurativ sanguin, diuretic, drenant, strugurele este un fruct extrem de interesant pentru organism.

Trebuie sa tii cont ca, minim trei zile de la incheierea acestei cure trebuie sa mananci mai putin gras, mai putina carne rosie, mai putina branza si produse lactate, dulciurile si produse de patiserie.

Un comentariu la „Ce zici de o cură pe bază de struguri?

  1. Looper (2012) watchseries
    Ideea filmului e geniala, dar parca se simte ca e oarecum low-budget, puteau sa lucre mai bine la el, sa il faca mai interesant, de la 30%-80% filmului m-a luat somnul, finalul il mai salveaza oarecum. Nota personala : 6/10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *