Cele mai bune baterii externe

Pentru a-ti incarca telefonul simplu si rapid, bateria externa este cea mai buna solutie. Dar cum o putem alege pe cea mai buna?

Folosim un smartphone pentru mai multe lucruri: sa sunam, sa ascultam muzica, sa ne verificam mail-ul, sa ne jucam…problema este ca, cu cat sunt mai performante, cu atat se descarca mai repede, cu cat avem mai multe aplicatii instalate, cu atat se descarca mai repede. Cu totii visam la un smartphone longeviv, nu-i asa? Apeleaza la o baterie externa.

Capacitatea de stocare a unei baterii externe se masoara in miliamperi/ora, mAh adica. Cu cat acesti miliamperi sunt mai multi, cu atat mai multa electricitate stocheaza bateria. Orice baterie ai alege, de notat este faptul ca exista o pierdere de energie datorata conversiunii de tensiune si de caldura pe care o produce. Bateriile externe existente in momentul de fata pe piata sunt destul de eficiente. Exista o serie de baterii care propun o eficienta de pana la 90% dar bineinteles la un pret mai ridicat. Ideea principala pe care trebuie sa o retii este aceea sa alegi o baterie cu mai multi mAh decat telefonul tau.

Un alt aspect de luat in considerare este debitul de intrare, adica viteza cu care bateria externa se incarca. Aceasta se masoara in amperi, A, cu cat numarul amperilor este mai ridicat, cu atat bateria se va incarca mai repede. Majoritatea telefoanelor inteligente se incarca cu 1A (5W). Totusi, unele modele mai recente, « quick charge », permit o reincarcare mai rapida, absorbind 2A (10W).

Functii aditionale :
Auto On/Auto Off – bateria externa incepe sa functioneze si se opreste automat in momentul in care aparatul este pornit ceea ce permite minimizarea pierderii de energie.
LED sau Ecran LCD permite afisarea nivelului bateriei externe.
SMART sau Power IQ – recunoscand amperajul aparatului de reincarcat, bateria externa optimizeaza timpul de reincarcare.
Passthrough charging sau reincarcare directa permite reincarcarea bateriei si a aparatului – smartphone sau tableta – in acelasi timp.

Alegerea celei mai bune baterii externe va depinde deci in primul si in primul rand de nevoile tale si cele ale aparatului. Totul consta in gasirea unui echilibru intre portabilitate, cost, numarul de reincarcari si rapiditatea reincarcarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *