Cum măsoară Netflix popularitatea serialelor sale?

Netflix nu masoara popularitatea serialelor sale doar prin intermediul audientelor. Platforma a dezvaluit recent un grafic care arata ca popularitatea unui serial se afla in concordanta cu popularitatea de care se bucura actorii care joaca in serialele respective dar si popularitatea acestora de pe retelele sociale.

Platforma Netflix ne-a obisnuit cu faptul ca face lucrurile altfel. In sensul pozitiv desigur. In loc sa se multumeasca cu audientele obtinute in ceea ce priveste un serial, aceasta platforma prefera sa concentreze asupra popularitatii actorilor pe Instagram pentru a sti daca serialele prind sau nu la public.

Instagram, o unealta ideala pentru a cunoaste popularitatea unui serial. Netflix se mandreste cu rularea unor seriale populare precum 13 Reasons Why sau La Casa del Papel. Cel mai nou serial Netflix este Elite. Pana in prezent, toata lumea credea ca acest canal se concentra asupra nivelului de audienta pentru a sti daca un serial este sau nu pe placul telespectatorilor. Insa, se pare ca este cu totul altfel, managerii se concentreaza asupra popularitatii actorilor pe Instagram.

Pentru Netflix, popularitatea unui serial se afla in stransa legatura cu numarul de abonati pe Instagram ai actorilor care joaca in serialul respectiv. Canalul a prezentat recent rezultatele financiare, scotand in evidenta numarul de followers ale actorilor principali pe Instagram. Un lucru mai putin obisnuit dar care se pare ca spune multe despre popularitatea unui serial.

Conform graficului celor de la Netflix, 13 Reasons Why este un serial popular deoarece Katherine Langford are numai putin de 12,4 milioane de abonati pe Instagram. Inainte ca acest serial sa fie lansat, actrita avea in jur de 100 000 de abonati. In urma a doua sezoane de succes, starleta a castigat in mod evident in popularitate si acest lucru se datoreaza clar serialului. Nu mai avem nicio indoiala, multi se uita la acest serial doar pentru a o vedea pe actrita.

Netflix nu s-a oprit la Katherine Langford si la serialul 13 Reasons Why pentru a demonstra aceasta teorie. Tinerii actori care au reusit sa se faca cunoscuti datorita serialului La Casa del Papel sau datorita serialului The Kissing Booth sunt numerosi si sunt si ei abonati la Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *