De ce ești mai productiv la birou decât acasă

Deși câștigam lunar din freelancing suficient de mult cât să trăiesc (binișor) încă dinainte de a împlini vârsta de 18 ani (vârstă la care mă pot angaja), am ales ca la scurt timp după majorat să-mi găsesc un loc de muncă care să nu mă epuizeze în totalitate și să-mi lase timp și pentru cele câteva ore pe zi de care aveau nevoie proiectele mele din online pentru a se menține.

Mi-am găsit o muncă de birou, e mai puțin important în ce domeniu mai exact, dar nu era ceva foarte greu. Necesita timp, puțină atenție și uneori imaginație, însă era o muncă ce-mi permitea ca atunci când mă întorc acasă să acord atenție și proiectelor proprii.

Am lucrat acolo 6 luni pentru a mă convinge cum este să ai un șef. Citisem undeva că înainte de a deveni tu șeful și a plăti oameni care să lucreze pentru tine, trebuie să vezi cum este să lucrezi tu pentru ceilalți și să fii ”condus” de cineva. Și așa am facut.

După aceste 6 luni de experimentat m-am întors la freelancingul meu și am făcut o listă cu 5 aspecte care te fac să fii mai productiv în munca de la birou decât cea de acasă. Asta nu înseamnă că de acasă nu muncești sau nu câștigi la fel de mulți bani (sau chiar mai mulți), însă era o curiozitate de-a mea. Așadar:

• Acasă ai toate șansele să fii distras de tot felul de lucruri precum bormașina vecinului, copilul care plânge că îi e foame, câinele care trebuie dus la plimbare, contul de Steam plin cu jocuri care abia te așteaptă iar lista poate continua.

• Foamea reprezintă un mare inamic. Am observat că, spre deosebire de munca de la birou, acasă mi se face mult mai repede foame. Nu știu de ce, dar știu că așa se întâmplă. Și cum acasă am la 2 pași frigiderul plin cu mâncărurile care-mi plac… se mai duc 30 de minute.

• S-ar putea să ”te mai iei cu treabă”. Mie, spre exemplu, nu-mi place să fie mizerie prin cameră. Nimic în neregulă cu asta. Când trebuie să muncesc, în schimb, parcă mă deranjează fiecare firicel de praf și trebuie să las pc-ul deoparte și să rezolv ”marea problemă”. Dacă nu ești ca mine, aspectul ăsta n-o să te deranjeze prea des, dar se vor găsi altele care să te distraga. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *