De ce să vizitezi Praga. Câteva motive

Un oras romanesc, cu parfum de Europa Veche, asa am putea rezuma orasul Praga in cateva cuvinte. Un oras in care Barocul se amesteca savant cu Renasterea, cu goticul si cu romanticul…un oras ideal atat pentru cupluri cat si pentru pasionatii de arhitectura, istorie sau de muzica clasica, Praga este o destinatie superba, de descoperit in orice moment al anului. Daca inca eziti sa iti rezervi un sejur la Praga, iata cateva motive care te vor convinge cu siguranta.

Pentru a descoperi atmosfera romantica a orasului. Atmosfera incomparabila care domneste in orasul Praga este ideala pentru o escapada romantica in doi. Daca te afli in calatorie cu partenerul de viata trebuie neaparat sa mergeti sa puneti si voi un lant pe podul indragostitilor, pod care leaga peninsula Kampa de restul cartierului Mala Strana.

Pentru frumusetea cartierului Hradcany. In acest cartier ai posibilitatea de a descoperi impresionantul castel din Praga si catedrala Saint-Guy, simbolurile orasului. Printre alte atractii ale acestui cartier se numara parcul Petrin, manastirea Strahov si biserica Notre Dame de Lorette.

Pentru stilul baroc al cartierului Mala Strana. Considerat adesea drept perla barocului, cunoscut in special pentru faimosul pod Charles, piata cu aceeasi nume si biserica Sf. Nicolae, cartierul Mala Strana adaposteste o multime de monumente istorice, excelente pentru pasionatii de istorie.

Pentru cartierul evreiesc, cel mai bine conservat din Europa. Cunoscut sub numele de Josefov, cartierul evreiesc din Praga face parte din orasul vechi si constitua pe vremuri ghetto-ul evreiesc al orasului. Adaposteste muzeul evreiesc din Praga, mai multe sinagogi si vechiul cimitir evreiesc care adaposteste numai putin de 1200 de morminte.

Deoarece Praga este capitala muzicii clasice. Daca esti amator de muzica clasica nu trebuie sa ratezi numeroasele festivaluri care se organizeaza in oras, spectacolele de opera si concertele de muzica clasica.

Pentru numarul impresionant de muzee. Praga face parte din marile capitale culturale europene si nu duce lipsa de muzee pentru a satisface setea de cunoastere a turistilor curiosi. Iti recomandam sa vizitezi muzeul Praga, Galeria Nationala precum si Galeria manastirii Sf. George. Prague Card iti garanteaza o vizita a tuturor muzeelor din oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *