Destinații ideale de călătorie pentru vegetarieni și vegani

A fi vegan sau vegetarian nu este un lucru atat de usor pe cum pare, in special atunci cand mergi in vacanta. Din fericire insa exista cateva destinatii de calatorie ideale pentru acestia. Iata cateva din ele.

Berlin, Germania. Berlin a fost numit capitala vegan mondiala de catre revista Saveur. Cu alte cuvinte, beneficiaza de peste 50 de restaurante care garanteaza ca nu exista niciun produs animal si peste 300 care ofera, printre altele si meniuri vegetariene. Va veti convinge si voi ca la Berlin nu doar currywurst face legea.

New York, SUA. Te gandesti si tu la faptul ca, acest oras, supranumit Big Apple, este un semn bun pentru comunitatea vegana. Si ai dreptate – exista aici numai putin de 63 de restaurante vegan-only. Ieftin sau mai scump, traditional sau exotic, avantajul orasului New York este ca are de toate pentru toti si, mai ales, la orice ora.

Portland, Oregon, SUA. Portland are reputatia de a fi capitala ecologica a Statelot Unite ale Americii, cu o politica verde pioniera de mai bine de 40 de ani, este campioana mondiala in ceea ce priveste reciclarea deseurilor. Drept urmare, logic sa gasim acest oras in topul destinatiilor ideale pentru vegetarieni si vegani cu numai putin de 22 de restaurante de acest gen.

Londra, Regatul Unit. Capitala britanica, la fel ca restul tarii, este reputata pentru numeroasele locatii vegan-friendly, numai putin de 133.

Chiang May, Thailanda. Primul oras asiatic din acest clasament, Chiang Mai propune o selectie de 94 de restaurante in care veganii/vegetarienii isi pot delecta papilele gustative. In plus, aceste restaurante sunt extrem de apreciate, multre dintre ele vin cu preturi accesibile tuturor.

Singapore. Acest oras-stat, asemeni orasului Portland, dezvolta, inca din anii ’70 o dinamica extrem de eco-friendly. Si cum ecologia si veganismul/vegetarianismul merg adesea mana in mana, Singapore ofera numai putin de 500 de restaurante pe intreg teritoriul sau.

Taipei, Taiwan. In 2016, Taipei a fost numit orasul cel mai vegan friendly din Asia de catre PETA. Specialitatea orasului este mock meat, o carne falsa elaborata pe baza de proteine din soia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *