Google Pixel 3a vs. Google Pixel 3 comparativ: care sunt diferențele?

Google Pixel 3a si Pixel 3, care sunt principalele diferente intre aceste doua telefoane de la Google?

Ecran. Prima constatare placuta facuta – fie ca este vorba despre Pixel 3a sau Pixel 3, in ambele cazuri avem un ecran P-OLED care ofera contraste si culori sublime. Ecranul de 5,6 inchi a lui Pixel 3a are un format 18,5 :9, lejer mai alungit decat ecranul de 5,5 inchi a lui Pixel 3. ecranul lui Pixel 3a este mai putin borderless decat cel al lui Pixel 3.

Design. Fie ca este vorba despre Pixel 3a sau de Pixel 3, in ceea ce priveste design-ul cele doua telefoane se aseamana foarte mult – aceleasi linii, aceleasi nuante, chiar si amplasarea senzorilor este identica. Dimensiunea variaza putin, Pixel 3a este doar putin mai alungit. Cele doua aparate au o greutate asemanatoare, in jur de 150 de grame. Insa, materialele folosite nu sunt aceleasi – Gorilla Glass 5 pentru partea din fata a lui Pixel 3 in timp ce Pixel 3a este acoperit de sticla Asahi Dragontrail Glass. Dar, nici in acest caz diferenta nu este una enorma.

Gorilla Glass este mai bine optimizat in caz de cazaturi si Corning pune mai tare in valoare mentinerea soliditatii invelisului, soc dupa soc. Dragontrail clasic este considerat mai putin solid.

Performante. Compararea performantelor unui telefon cu un Snapdragon 670 cu cele ale altui telefon, cu Snapdragon 845 spre exemplu, este un exercitiu destul de complicat. In primul si in primul rand deoarece nu vorbim despre aceeasi categorie de produse. In al doilea rand deoarece sistemele de operare nu sunt simple procesoare ci un veritabil “oras” in care regasim un procesor, un CPU, elemente dedicate inteligentei artificiale si o parte tratamentului imaginilor. S845 este mult mai rafinat la nivelul functionalitatilor, pe langa puterea bruta, mult mai rafinat decat 670. Ceea ce inseamna ca Pixel 3 il face KO pe Pixel 3a la acest capitol. Si acest lucru se simte in timpul utilizarii.

Stocare. Stocarea interna de 64 ROM de care beneficiaza Pixel 3a este suficienta pentru un numar mare de utilizatori. Regretam doar ca spatiul de stocare nu se poate mari cu ajutorul unui micro SD. Si ca nu putem opta pentru 128 ROM cum este cazul lui Pixel 3.

Pozele. Pozele reprezinta fara indoiala cel mai interesant punct al Pixel 3a. Avem pe ambele telefoane acelasi senzor foto principal Sony IMX 363 de 12,2 MP cu autofocus Dual Pixel care face minuni in ceea ce priveste pozele.

Baterie si autonomie. Cele doua smartphone-uri propun o autonomie interesanta, Google a facut un lucru excelent in aceasta privinta. Google da asigurari ca modelul Pixel 3a te va insoti fara probleme de-a lungul intregii zile, chiar mai mult. Aceeasi marca mentioneaza o autonomie de 30 de ore pentru o utilizare standard, fara modul Always on Display.

Pretul. Pixel 3a este de doua ori mai scump decat Pixel 3- de unde si cele cateva sacrificii in fisa tehnica a acestuia din urma. Drept urmare, Pixel 3a costa 399 de euro in timp ce Pixel 3 costa 899 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *