Hachiko – A Dog’s Story, cel mai emoționat film

Bazat pe o poveste reala din Japonia anilor ’20, Hachiko este un film despre loialitate si legătură indestructibilă dintre om si animal.

Povestea este una deosebita mai ales fiind bazată pe un fapt real greu de imaginat, acest lucru demonstrează sentimentele curate pe care le dobândesc animalele fata de stapanii lor.

Legământul dintre profesorul universitar si câinele sau este unul de domeniul fantasticului, in fiecare dimineață când profesorul mergea la cursuri, cățelul îl însoțea si de fiecare data îl aștepta in gara in același loc la aceeași ora.

Ani la rând animalul l-a așteptat pe stăpânul lui in fiecare zi in gara fără sa știe ca la un moment dat va veni ziua in care acesta nu se va mai întoarce niciodată iar așteptarea va fi in zadar.

Cum animalul nu putea percepe moartea, neprevazutul s-a întâmplat, profesorul suferind un stop cardiac in urma căruia decedase, câinele l-a așteptat noua ani la aceeași ora si in același loc ca de fiecare data in speranță ca stăpânul lui va apărea.

Din acest film 123movies one învățăm foarte multe lucruri despre sentimente, despre animale si despre cât de docile sunt animalele atunci când se atașează iremediabil de stăpânul lor pana devin dependente emoțional. Iubirea animalelor de stăpân este una pura si lipsită de interes.

Toți iubitorii de animale cu siguranță au plâns in hohote la acest remake al filmului japonez din anul 1987. Recunosc ca si eu am plâns cu siroaie de lacrimi, fiind o iubitoare de animale si militând adesea pentru drepturile acestora.

In gara Shibuya din Japonia se găsește in prezent statuia cățelului Hachiko care îl așteaptă încă pe stăpânul lui ca de fiecare data. Povestea este extrem de trista iar faptul ca este bazată pe o întâmplare reala ne face sa lacrimam si mai tare.

Cu o nota IMDb 8,1 din 10… cred ca este clar ca e un film extrem de bun si bine cotat care a rupt si cucerit inimile cinefililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *