Insidious The Last Key – o terifiantă călătorie în lumea demonilor

Anul 2018 a debutat cu un film horror foarte asteptat de fani. „Insidious The Last Key” s-a lansat in premiera pe 5 ianuare 2018 in cinematorgafele din Romania, fiind cel de al patrulea film al acestei serii care a atras admiratia pasionatilor de horror din toata lumea. Asa cum era de aseptat, inca de la aparitie numarul de vizualizari pe site-urile de filme online este unul impresionant.

In regia lui Adam Robitel, filmul a atras in mod tipic atat pareri pozitive, cat si critici, pentru ca la un public atat de numeros era practic imposibil sa il iubeasca toti. Cu toate acestea se pare ca s-a ridicat cu brio la asteptarile fanilor, acestia oferindu-i cele mai bune recenzii. Filmul o readuce in prim plan pe Elise Rainier, un personaj care apare in intreaga serie si un alt spirit rau care vine din clasica lume de dincolo. Este vorba despre o creatura alimentata cu ura si teama si o mare dorinta de razbunare.

Distributia readuce publicului cele trei personaje principale ale acestei serii: Caitlin Gerard, Spencer Locke si Lin Shaye – toti interpretand magistral rolurile pe care le-au primit.

Actiunea se imparte intre lumea umana si lumea de dincolo, un taram plasat intre lumea celor vii si lumea celor morti, creat de regizorul primelor filme 123-Movies online din serie. Noul capitol al seriei este un film de sine statator in care Elise Rainier se reintoarce in casa in care s-a nascut pentru a se lupta dupa zeci de ani cu acelasi demon care i-a ucis mama si i-a distrus viata. Ea revine la punctul in care a debutat totul, atunci cand era doar o adolescenta. In copilarie Elise a avut de infruntat atat cruzimea tatalui sau, cat si pe cea a tuturor fantomelor. In final a decis sa fuga de acasa si si-a lasat in urma fratele mai mic.

Remuscarile o fac sa ii ajute pe toti cei care se confrunta cu fenomenele paranormale. Elise devine medium si merge sa ajute fiecare caz. Impreuna cu asistentii sai, raspunde solicitarii noului locatar din casa sa. Acesta sustine ca in casa au loc fenomene paranormale, iar Elise accepta sa isi infrunte temerile si trecutul. In casa va descoperi mai multe adevaruri care vor face lumina in trecutul ei si va gasi un demon mult mai puternic decat il lasase.

Realitatea si lumea de dincolo se imbina creand angoasa spectatorului. Personajele ajung intr-o lume paralela care imprumuta foarte mult din atmosfera si imaginile seriei cunoscute sub numele „Twin Peaks”. Acolo are loc punctul culminant si ultima confruntare dintre Elise si omul cu chei. Infatisarea acestuia face deliciul fanilor.

„Insidious” este un film care gradeaza tensiunea, iar Lin Shaye impresioneaza ca de obicei. Ea este mult mai complexa decat personajele horror iar scenaristul Legh Whannel contureaza personajul principal pe baza unui backstory care ii da substanta.

Cei care inca nu au vazut noul film „Insidious The Last Key” trebuie sa stie ca este o productie foarte buna care nu trebuie ratata. Toti cei care acum au luat contact pentru prima data cu „Insidious” au vrut sa vada si celelalte parti ale acestei serii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *