Știi care sunt beneficiile cititului pentru creierul tău?

Stiai ca daca vei citi seara, te vei putea bucura de o multime de avantaje minunate care iti poate ajuta enorm creierul? Bineinteles ca toata lumea stie cat de important este sa citesti, dar care este impactul real al lecturii asupra creierului?

Ce aduce cu adevarat lectura creierului nostru si care ii sunt cu adevarat beneficiile?

Daca vei citi seara, iti vei stimula memoria. Ai auzit cu siguranta ca este foarte bine sa citesti seara. Fie ca esti student sau fie ca adori pur si simplu sa citesti, aceasta practica iti va permite sa memorezi mai usor si mai repede toate conceptele.

Toata lumea stie un lucru – creierul functioneaza mult mai bine, mai mult ca niciodata, seara sau noaptea. De ce? Pentru ca dormim si ne odihnim si deci intreaga energie se poate concentra asupra organului acesta.

Deci daca vei citi in mod regulat seara inainte de a dormi, vei reusi sa asimilezi mult mai usor toate informatiile. Deci daca vei citi seara, vei reusi sa iti imbunatatesti memoria. Creierul devine astfel responsabil cu pastrarea informatiilor importante acumulate in timpul noptii.

Un alt avantaj al cititului seara- aceasta activitate iti va pune creierul la munca. La fel cum poti face miscare, pentru a avea un corp mai sanatos si mai suplu, iti poti pune la munca si creierul. In acest fel, poti profita de o memorie mai buna si de un creier mai rapid.

Lectura permite in acelasi timp sa ai o capacitate mai mare de reactie. Te ajuta foarte mult si atunci cand vorbim in public, atunci cand ceva neasteptat se produce si cand ttebuie sa reactionezi foarte repede.

In plus, exercitiul lecturii este cel care te va ajuta sa iti ameliorezi memoria, dar si inteligenta si sa iti dezvolti creierul. In timpul lecturii, creierul trebuie sa reflecteze foarte mult, un lucru care stimuleaza imaginatia. Deci daca vei citi seara, vei reusi sa fii in acelasi timp, extrem de creativ.

A citi inseamna in acelasi timp a invata. Cu cat citim mai mult, cu atat de imbogatim mai mult cunostintele. Invata, cuvinte noi, expresii noi si ne marim capacitatea de analiza.

De asemenea, lectura este cea care faciliteaza somnul. Vei reduce stresul si tensiunea si vei ameliora calitatea somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *