Știi care sunt cele mai benefice alimente pentru vedere?

Stiai ca este posibil, chiar foarte usor sa previi eventualele maladii ale ochilor cu ajutorul alimentatiei? Te ajutam sa vezi mai clar lucrurile, si la propriu si la figurat, in acest articol…

Anumite alimente poseda proprietati minunate si te ajuta in acelasi timp sa previi anumite boli- patologii cardiovasculare, diabet, colesterol… si te ajuta in acelasi timp sa previi anumite boli ale ochilor. Care sunt produsele de ales? Vei afla in acest articol.

Pestele gras. Bogat in acizi grasi omega 3, pestele gras precum tonul, heringul sau sardina te ajuta sa intretii mai bine membranele celulare ale celulelor nervoase, printre care cele ale retinei si previn in acelasi timp, apartia bolilor oculare, legate de inaintarea in varsta.

Clementinele, mandarinele sau portocalele. La fel ca si celelalte citrice, clementinele, mandarinele sau portocalele se gasesc tot anul si sunt foarte bogate in vitamina C. Contin deci antioxidanti foarte utili si cunoscuti pentru a proteja corneea si cristalinul ochilor, dar si pentru a preveni cataracta, o maladie ce apare odata cu inaintarea in varsta.

Morcovii. La fel ca si oricare alt fruct sau leguma in nuante de portocaliu, morcovii contin foarte mult betacaroten, un antioxidant precursor al vitaminei A si al pigmentilor care protejeaza retina.

Afinele. Afinele sunt cele care asociaza de minune vitamina C cu antocianinele, compusi care pot stimula acuitatea vizuala si care au un efect benefic asupra oboselii oculare.

Spanacul. Datorita bogatei sale compozitii in pigmenti, betacaroten sau vitamine, spanacul este foarte benefic pentru sanatatea ochilor, deoarece previne pierderea acuitatii vizuale si a razelor UV. De consumat in cat mai multe preparate, sub tot felul de forme, de mai multe ori pe saptamana.

Ouale. Ouale contin o multime de antioxidanti, printre care si vitamina A, esentiala pentru a vedea bine noaptea. Dar te ajuta in acelasi timp, protejandu-te contra degenerescentei masculare, legata de inaintarea in varsta.

Broccoli. O leguma verde foarte bogata in antioxidanti, pigmenti, dar si in vitamina C, care protejeaza retina si cristalinul. De consumat fara moderatie pe aburi, in gratin sau in tarte intreg anul.

Porumbul. Datorita cantitatii sale deloc de neglijat de luteina si de zeaxanthina, pigmenti indispensabili pentru buna sanatate a ochilor, acest ingredient se poate consuma in salate, fiert sau in tot felul de preparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *