Un weekend la Monte Carlo. Atracții pe care nu trebuie să le ratezi

Monte Carlo, capitala celei mai populate tari din lume, Monaco, este un oras ce merita vizitat fie intr-un weekend fie intr-un city break. Este un oras foarte aglomerat, de vreme ce are doar 2 kilometri patrati pe care se inghesuie putin peste 370000 de locuitori. Orasul este construit in trepte, pornind de la nivelul marii si pana la cea mai inalta treapta.

Insa pe langa aceasta senzatie claustrofobica pe care o da orasul, exista inca o caracteristica importanta a acestuia, luxul. In Monte Carlo se plimba nestingherite pe stradute ultimele modele de Lamborghini, Ferrari sau Bentley, toate cladirile au un aer elegant, locuitorii acestui oras duc o viata de vis.

La Monte Carlo se poate ajunge cu trenul din Nisa, cu autobuzul sau cu o masina inchiriata, desigur, dupa o plimbare cu avionul. Ce pot face turistii in Monte Carlo?

Pot savura o cafea la unul din buticurile cochete, pot juca la Casino sperand ca viata lor se va schimba peste noapte, pot vizita colectia personala de masini a Printului Albert de Monaco, unde pot fi admirate chiar si masini de Formula 1.

In plus, mini-vacanta in Monte Carlo se va dovedi o experienta de vis daca turistii vor decide sa viziteze zona in care se afla Palatul Princiar, de unde pot fi admirate zone importante din trei tari diferite – Italia, Franta si Principatul Monaco.

Pe acest deal se poate spune ca este un muzeu in aer liber si o gradina botanica in care intrarea este gratuita. Tot din aceasta zona foarte frumoasa pot fi admirate Gradinile Saint Martin, yachturile care sunt ancorate in port si Catedrala Monaco.

Cu putin noroc, turistii care se afla in timpul pranzului in fata palatului pot admira ceremonia de schimbare a garzii.

Mai departe, coborand de pe acel deal mirific, turistii pot ajunge in zona portului unde iarna au ocazia de a vizita targul de Craciun si in tot timpul anului, Gradinile exotice!

In concluzie, o scurta excursie sau un city break in acest minunat oras se va dovedi o experienta de neuitat, mai ales ca turistii vor avea ocazia sa faca o promenada pe langa mare, unde pot admira si mulaje din fier care sunt turnate dupa talpile celor mai mari jucatori de fotbal ai lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *