Undone – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre incredibilul serial Amazon Prime Video

Undone a vaut premiera pe 13 septembrie pe Amazon Prime Video. Si este vorba despre un serial de animatie cu totul diferit de ceea ce ai vazut pana acum. Intre realitate dramatica, lirism si SF, iata 3 lucruri pe care trebuie sa le stii.

Despre ce este vorba? O tanara femeie vede cum viata sa este complet data peste cap dupa un teribil accident de masina unde era sa moara. Ca urmare a acestui accident, se trezeste ca are puteri supranaturale si ajunge sa isi vada tatal decedat. Datorita acestei noi relatii si capacitatilor sale de a se juca cu timpul, se va reintoarce in momente din trecut pentru a afla adevarul cu privire la moartea sa. Si descopera ca nu este vorba despre un accident asa cum a crezut pana acum…

Cine isi imprumuta vocea si fata pentru « Undone »? Din castingul serialului « Undone » fac parte nume frumoase precum Rosa Salazar, care o intepreteaza pe Alma Winograd- Diaz, eroina povestii. Aceasta a mai aparut in seriale precum “American Horror Story”, “Parenthood” sau “Man Seeking Woman”. Este de asemenea, actrita principala din “Alita: Battle Angel”.

Aici il mai putem regasi pe Bob Odenkirk, in rolul tatalui sau Jacob Winograd pe faimosul Saul Goodman, din “Breaking Bad” si “Better Call Saul”. Angelique Cabral, cu un rol secundar in numeroase seriale, este Becca Winograd- Diaz, sora eroinei si Constance Marie este mama sa, Camila Diaz.

Cum este realizat acest serial? “Undone” nu este o animatie clasica. Nu putem vorbi aici doar despre actori si despre actrite care isi imprumuta vocea unor personaje. Este vorba despre animatie rotoscopica si definitia ne spune urmatoarele: “animatia rotoscopica este o tehnica din domeniul cinematografiei prin care scenele filmate se pot transforma in desene animate”. Un procedeu care permite redarea cu dinamism si realism a miscarilor subiectilor care sunt filmati. Kate Purdy, co-creatoarea acestui serial, spune ca rotoscopia este ideala deoarece permite emotiilor personajelor si performantelor actorilor sa se exprime pe deplin.

Este o poveste temporala incredibila. Si atunci cand ne uitam la acest serial, parca avem impresia ca o banda desenata ia viata sub ochii nostri. Si ne scufundam intr-un univers imbatator si extrem de emotionant.

Prestatia actorilor din acest serial care au jucat in realitate scenele, vine cu un plus de profunzime pentru personajele animate. Aceste personaje minunate ne iau delicat de mana pentru a ne scufunda intr-o lume fascinanta de unde iesim cu adevarat uimiti si fascinati.

Undone este serialul care urmareste epopeea spatio-temporala a Almei, care traieste o experienta stranie si unica si care ii permite sa traisca momente importante si intrigante. De urmarit neaparat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *